30. joulukuuta 2011

Älä tule paha kakku...

Joulu tuli ja meni. Tänä vuonna se tuli ja meni jotenkin niin varkain, etten ehtinyt leipoa mitään! Mutta ei hätää, sillä jouluaikahan jatkuu oikeastaan loppiaiseen saakka. :-)

Leivoin siis joulumausteisen ja omenaisen kuivakakun. Tämä kuivakakku ei kuitenkaan ole yhtään kuiva, joten kutsuisin sitä mieluummin vaikka kahvikakuksi. Kuivakakun puolelle mennään mielestäni siinä vaiheessa kun kakku takertuu kurkkuun ja se pitää huuhtoa jollain alas. Tämä kakkupa onkin mukavan mehevä ja paranee vanhetessaan.

Suosittelenkin, että valmistat kakun edellisenä päivänä ja maistelet sitä vasta seuraavana päivänä, sillä tuoreeltaan tämä ei maistu oikein miltään. Jotenkin tekeytyminen vaatii kunnon jäähdytyksen ja yön jääkaapissa.

En yhtään muista mistä resepti on peräisin, mutta se menee näin:

Omenainen joulukakku
Sekoita yhteen kuivat aineet:
1,5 dl sokeria
2 dl pieniä omenakuutioita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja


Lisää sekaan muut aineet, mutta sekoita vain sen verran kuin on välttämätöntä:
1 dl voisulaa tai margariinia
2,5 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1,5 dl siirappia


Paista rengasvuoassa, 175 astetta, n. 1 tunti.

Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, sillä maut alkavat olla kohdillaan vasta pienen tekeytymisen jälkeen.

Ei kommentteja: