2. maaliskuuta 2013

Focaccia

Täällä ollaan taas pitkästä aikaa. Valon lisääntyessä energiataso alkaa riittää muuhunkin kuin välttämättömään. Tänään sitä on riittänyt leipomuksiin ja kodinhoidollisiin toimiin, jotka tosin olivat niitä välttämättömyyksiä... no joka tapauksessa.

Leipomisrintamalla syntyi yksi kappale mustaherukkahyydykekakkuja, joka ei ehtinyt hyytyä kunnolla, vaan lörähti kakkulautaselle. Että sellainen. En paljon kehtaa esitellä. Onnistuneempi tuotos oli focaccia, joka on helppo ja nopea ja sopii vaikka illanistujaisiin tai no, mihin tahansa, missä tarvitaan jotain pientä suolaista. Ja tässä ohje:

Pohja: 
25 g hiivaa
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
10-15 kpl kirsikkatomaatteja

1 paketti mozzarellapalloja
20 kpl oliiveja, minä käytin vihreitä
ripaus (gourmet) suolaa
kuivattua rosmariinia
ja kaiken päälle pirskotellaan oliiviöljyä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

2. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Pirskottele oliiviöljyä.

3. Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin  15 minuuttia.

Tämä on parasta tuoreena ja lämpimänä!


Ei kommentteja: