19. toukokuuta 2013

Raejuustoletut

Olen tehnyt monenlaisia lettuja, joissa on vain vähän hiilareita ja vehnäjauhotkin korvattu milloin milläkin. Esimerkiksi maustamaton heraproteiinijauhe soveltuu hyvin leivontaan. Olen tunkenut sitä lettujen lisäksi vaikka mihin, esimerkiksi muffinsseihin.

Tänään tein lettuja, joiden maitotuotteena oli purkillinen rasvatonta raejuustoa. Ei ole tullut aiemmin mieleen, että raejuustoakin voisi käyttää tällä tavalla. Mutta selkeästi voi, sillä letuista tuli tosi hyviä. Tykkäsin enemmän kuin vaikka syrnikeistä (rahkaletuista), joita on myös tullut tehtyä usein.

Raejuustoletut (10-12 pientä lettua)
2 kananmunaa

1 prk rasvatonta raejuustoa
1 dl kaurahiutaleita
(steviaa makeuttamiseen)
rasvaa paistamiseen

Raejuustohan on rakeista, joten myös taikinasta tulee sellaista. Taikina kannattaakin pyöräyttää blenderissä tai soseuttaa sauvasekoittimella.






Ei kommentteja: