17. heinäkuuta 2011

Mustikkapiirakkaa

Itselleen leipominen on kyllä typerää. Etenkin jos on tällainen pohjaton tunnesyöppö. Sitä paitsi olin päättänyt keskittyä lomalla enemmän liikuntaan ja vähemmän syömiseen. Olenkin elänyt viime päivät lähinnä salaatilla ja mansikoilla. Nyt kuitenkin repsahdin ja leivoin perinteisen murotaikinapohjaisen mustikkapiirakan. Ja hyväähän se oli. Niin hyvää, että loput oli pakko laittaa pakkaseen etten huitele koko piirakkaa menemään itsekseni.

Tekemäni mustikkapiiras on todella helppo ja nopea valmistaa.

pohja
100 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(kardemummaa ja kanelia)

täyte
mustikoita
perunajauhoja
sokeria

1. Laita kaikki pohja-ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
3. Ripottele taikinan päälle perunajauhoja, mustikat ja sokeria.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Lämmin mustikkapiiras ja vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja: