30. heinäkuuta 2011

Mansikkatartaletit

Aina on aihetta juhlaan. Silloinkin, kun kesäloma vetelee viimeistä viikonloppuaan. Olenkin marttaillut keittiössä ihan urakalla: tehnyt kantarellisavupekonivalkuaismunakkaan, kantarellikeittoa, mustikkajäätelöä ja mansikkatartaletteja.

Mansikkatartaletit ovat helppoja tehdä, mutta vaativat aikamoista näpertelyä. Tartalettien päälle voi laittaa myös muita marjoja tai hedelmiä. Ohjeen olen kerännyt sieltä täältä: pohja on saksittu jostain lehdestä ja täyte on Kinuskikissan blogista.


Tämä ohje riittää 24 pienen tai 16 vähän suuremman tartaletin valmistamiseen.

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
2 rkl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
tartalettivuokia tai pieniä alumiinivuokia


Sekoita keskenään vehnäjauhot, margariini, ruokokidesokeri ja kananmunat. Painele taikina pieniin annosvuokiin. Pane vuoat jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista torttupohjia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte
2 - 2 1/2 Flora Vispiä tai vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
130 g valkoista suklaata
3 liivatelehteä
Lemon Curdia

Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, vaniljarahka ja suklaa keskenään. Lisää joukkoon liivate.

Laita torttupohjien pohjalle ensin reilu teelusikallinen Lemon Curdia ja päälle kaksi reilua teelusikallista täytettä. Nosta tartaletit hyytymään jääkaappiin.

Päällys
reilu puoli litraa mansikoita
2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Leikkaa mansikat pieniksi siivuiksi ja asettele torttupohjille. Valmista lopuksi kiille hyytelösokerista: kiehauta ensin vesi, lisää sokeri koko ajan sekoittaen, kiehauta uudestaan ja nosta jäähtymään. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Lusikoi seos tartalettien pinnalle.

P.S. Ostin jäätelökoneen ja tein ihan huippuhyvää mustikkajäätelöä Sikke Sumarin ohjeella. Hyvin kelpasi sekä isommille että pienemmille vieraille. Niin hyvin, etten edes ehtinyt ottaa kuvaa tuosta herkusta. Ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja: