1. elokuuta 2011

Vadelmajogurttijäätelöä

Jäätelökone on minulle ihan uusi lelu. Eräs kesäinen päivä päähän vain poksahti ajatus, että sellainen on saatava. Viime viikolla luovutin ja kävin ostamassa alle viidenkympin Krupsin. Enempää en halunnut panostaa, koska pelkään, että lopulta kone kerää pölyä kaapissa. Voihan olla niinkin, että tästä lähtien minulle kelpaa vain kotitekoinen lisäaineeton jätski.

Viikonloppuna valmistin pitkän kaavan mukaan mustikkajäätelöä. Siinä keiteltiin maitoa vaniljatangon kanssa, vatkattiin keltuaisia ja kuumennettiin sen jälkeen munamaitoseosta, jäähdyteltiin, vatkattiin kermaa ja sekoiteltiin taas. Lopuksi seoksen piti olla vielä 12 tuntia jääkaapissa. Ei kovin nopeaa ja näppärää, mutta olihan se ihan järkyttävän hyvää. Onneksi on nopeampiakin jäätelöreseptejä!

Tänään oli ensimmäinen työpäivä kesäloman jälkeen ja se jos mikä vaatii itsensä hemmottelua. Eilisen metsäretken jäljiltä jääkaapissa oli tuoreita vadelmia, ja partaukkoa - siis sitä turkkilaista jogurttia - minulla on aina, koska tungen sitä kaikkeen mahdolliseen. Kun tähän yhtälöön lisää vielä sokerin, on vadelmajogurttijäätelö jäätelökonetta vaille valmis. Reilu puoli tuntia seos kiepui koneessa ja valmista tuli. Ja sanoisin jopa, että tämä vadelmainen jogurttiherkku oli vielä parempaa kuin mustikkajäätelö. Veikkaan, että näitä jogurttijäätelöitä tulee tehtyä vähän useamminkin. Millaistakohan olisi jogurttijäätelö mustaherukoista...


Vadelmareissulla lepatti vastaan suruvaippoja.

Ei kommentteja: