Viikonloppuna valmistin pitkän kaavan mukaan mustikkajäätelöä. Siinä keiteltiin maitoa vaniljatangon kanssa, vatkattiin keltuaisia ja kuumennettiin sen jälkeen munamaitoseosta, jäähdyteltiin, vatkattiin kermaa ja sekoiteltiin taas. Lopuksi seoksen piti olla vielä 12 tuntia jääkaapissa. Ei kovin nopeaa ja näppärää, mutta olihan se ihan järkyttävän hyvää. Onneksi on nopeampiakin jäätelöreseptejä!
Tänään oli ensimmäinen työpäivä kesäloman jälkeen ja se jos mikä vaatii itsensä hemmottelua. Eilisen metsäretken jäljiltä jääkaapissa oli tuoreita vadelmia, ja partaukkoa - siis sitä turkkilaista jogurttia - minulla on aina, koska tungen sitä kaikkeen mahdolliseen. Kun tähän yhtälöön lisää vielä sokerin, on vadelmajogurttijäätelö jäätelökonetta vaille valmis. Reilu puoli tuntia seos kiepui koneessa ja valmista tuli. Ja sanoisin jopa, että tämä vadelmainen jogurttiherkku oli vielä parempaa kuin mustikkajäätelö. Veikkaan, että näitä jogurttijäätelöitä tulee tehtyä vähän useamminkin. Millaistakohan olisi jogurttijäätelö mustaherukoista...
Vadelmareissulla lepatti vastaan suruvaippoja. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti