14. elokuuta 2011

Metsäterapiaa ja kantarellikeittoa

Kesälomasta on vasta kaksi viikkoa, mutta työmaalla on jo ihan täysi hulina päällä. Ikään kuin ei lomalla oltaisi oltukaan! Kun viikonloppu kiireisen viikon jälkeen viimein koitti, minä pakenin metsään. Metsäterapiassa menikin sitten koko lauantai.

Metsä on ollut minulle aina rauhoittava ja lohduttava paikka. Metsä antaa energiaa ja siellä työasiat unohtuvat tehokkaasti. Lisäksi joku ikiaikainen alkuihmisen geeni kaiketi laukaisee kamalan keräilyvimman, joka jatkuu kunnes lumi peittää loputkin suppilovahverot. :-)

Kivan ja rentouttavan metsäpäivän jälkeen siivosin saaliin ja valmistin tuoreista tuliaisista kantarellikeiton. Siitä tulikin tosi hyvää. Viimeisen silauksen teki tuore timjami, jota laitoin reilusti keiton valmistuksen loppuvaihessa. Sopii muuten tosi hyvin sienikeittoon!


Kantarellikeitto
1 - 1 1/2 l kantarelleja
50 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
6 dl vettä
1 Fond "Du Chef" -kanafondi tai kanaliemikuutio
1 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
tuoretta timjamia
suurustetta pakkauksen ohjeen mukaan


- Laita kattilaan paloitellut kantarellit ja kääntele niitä kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Lisää joukkoon voi ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
- Lisää vesi, kanafondi ja kerma.
- Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.
- Mausta suolalla, valkopippurilla ja tuoreella timjamilla.
- Suurusta keitto lopuksi suuruste-paketista löytyvän ohjeen mukaan.



Ei kommentteja: