Äh ja vyön kiristys. Olen syönyt pakastinta tyhjäksi, jotta sinne mahtuisi tämän kesän marjaretkien saaliit. Tänään tein pannarin ternimaidosta ja siitä tuli niin hyvää, että olen ahtanut jo melkein koko pellillisen. No ihan yksin en pistellyt menemään, mutta kahteen pekkaan syötiin vieraan kanssa. Vähän jäi huomiseksikin. Nyt on kuitenkin ahdas olo itsessä eikä lenkillekään pääse kun sataa vettä.
Ternimaidosta tulee kyllä miljoonasti parempaa pannaria kuin tavallisesta maidosta. Tässä resepti:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 litra ternimaitoa
2 munaa
100 g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat jsekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 210 asteessa puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti