20. huhtikuuta 2013

Syntiset muffinssit

Minä ja kondensoitu maito kohtasimme ensimmäistä kertaa. Se on lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste, jota saa nykyään ihan tavallisista ruokakaupoista. Se on pakattu metallitölkkiin ja ainakin meidän ruokakaupasta se löytyi samasta hyllystä kookosmaidon kanssa.

En tiedä mihin muuhun kondensoitua maitoa käytetään, mutta yleisin käyttötapa lienee sen keittäminen toffeeksi. Keittäminen on helppoa: tölkki kattilaan ja kattila täyteen vettä. Kolmen tunnin päästä maito on muuttunut toffeeksi. Kiehtovaa! Ja ihan älyttömän hyvää.

Toffee päätyi muffinsseihin, joita syödessä tulee tuhma olo. Ne on nimittäin ladattu kaikenlaisella hyvällä: suklaalla, suolapähkinöillä, rasvalla, sokerilla ja toffeella. Ei mitään laihduttajan herkkuja, mutta herkkuja ovat.

Resepti löytyy Rillan koti -blogista.


Ei kommentteja: